31 Jul

julyIBPS RRB 2017 notification got released recently. Nearly 15,000 vacancies are up for grabs this time around. In short, the chances of getting a prestigious banking job have never been better. So, it is time you put in your best effort to crack the upcoming RRB & PO exams.

Ever since Banking Exams became computer based, more and more candidates have started searching for the Best Online Coaching for IBPS PO. To help them with their Online Exam Preparation, we at Vidya Guru keep publishing GK quizzes such as the one given below:

Current GK July 2017 Questions

Question 1: Name the country that stood first in the World Para Athletics Championships 2017.
a. USA
b. China
c. Australia
d. Great Britain

Answer: China

Question 2: Which company has developed India’s 1st Bio-methane bus?
a. Eicher Motors
b. Ashok Leyland
c. Mahindra & Mahindra
d. Tata Motors

Answer: Tata Motors

Question 3: Name the Indian shuttler who has won the US Open Badminton Title 2017.
a. Kidambi Srikanth
b. H S Prannoy
c. Parupalli Kashyap
d. Sai Praneeth

Answer: H S Prannoy

Question 4: Chris Froome, the winner of Tour De France 2017, belongs to which of the following countries?
a. Great Britain
b. USA
c. Australia
d. New Zealand

Answer: Great Britain

Question 5: Where is the 2021 Men’s World Boxing Championship going to be held?
a. India
b. Cuba
c. Germany
d. France

Answer: India

Question 6: Singing of the National Song ‘Vande Matram’ has been made compulsory in schools, colleges, offices and companies of
a. Telangana
b. Karnataka
c. Maharashtra
d. Tamil Nadu

Answer: Tamil Nadu

Question 7: The Prime Minister of which of the following countries had to step down recently because of the Panama Paper controversy?
a. Pakistan
b. France
c. Turkey
d. Portugal

Answer: Pakistan

Question 8: Which of the following countries will be the host of Women’s World Boxing Championship 2018?
a. China
b. Japan
c. India
d. USA

Answer: India

Question 9: Name the country’s 1st metro system that will have its own FM radio station.
a. Kolkata Metro
b. Chennai Metro
c. Bengaluru Metro
d. Lucknow Metro

Answer: Lucknow Metro

Question 10: Name the captain of the England Women’s cricket team that recently won the ICC Champions Trophy 2017.
a. Tammy Beaumont
b. Heather Knight
c. Lauren Winfield
d. Jenny Gunn

Answer: Heather Knight

Question 11: Who among the following was judged the player of the series at ICC Champions Trophy 2017?
a. Heather Knight
b. Tammy Beaumont
c. Mithali Raj
d. Anya Shrubsole

Answer: Tammy Beaumont

Question 12: Who among the following was named captain of the Team of the 2017 ICC Women’s World Cup?
a. Heather Knight
b. Ellyse Perry
c. Mithali Raj
d. Meg Lanning

Answer: Mithali Raj

Question 13: Which of the following companies is going to acquire Govt.’s 51% stake in HPCL?
a. ONGC
b. BPCL
c. Indian Oil
d. GAIL

Answer: ONGC

Question 14: Name the market index that recently caused history by crossing the 10,000 mark.
a. SX 40
b. Sensex
c. Nifty
d. India VIX

Answer: Nifty

Question 15: When is the Kargil Vijay Diwas observed annually?
a. 22nd July
b. 26thJuly
c. 28th July
d. 31st July

Answer: 26th July

Question 16: Where was the APJ Abdul Kalam Memorial inaugurated recently?
a. Rameswaram, Tamil Nadu
b. Kochi, Kerala
c. Sriharikota, Andhra Pradesh
d. Ooty, Karnataka

Answer: Rameswaram, Tamil Nadu

Question 17: Jeff Bezos recently became the World’s richest man. He is the founder of which of the following companies?
a. Oracle
b. Wal Mart
c. Uber
d. Amazon

Answer: Amazon

Question 18: Which of the following has become the 1st completely ‘Green Metro’ in the world?
a. Seoul Metro
b. Delhi Metro
c. Tokyo Metro
d. Shanghai Metro

Answer: Delhi Metro

Question 19: Who has become the interim Prime Minister of Pakistan?
a. Shehbaz Sharif
b. Rehman Malik
c. Yousaf Raza Gillani
d. Shahid Khaqan Abbasi

Answer: Shahid Khaqan Abbasi

Question 20: What is the name of India’s first unmanned tank that has been developed by DRDO?
a. Arjun
b. Muntra
c. Vijayanta
d. Ajeya

Answer: Muntra

Question 21: Freecharge, a popular mobile wallet, has been acquired recently by
a. Airtel
b. Idea
c. Flipkart
d. Axis Bank

Answer: Axis Bank

Question 22: Which of the following is the venue of the 7th SAARC Artists Camp & Exhibition of Paintings?
a. Male, Maldives
b. Kathmandu, Nepal
c. Colombo, Sri Lanka
d. Thimphu, Bhutan

Answer: Kathmandu, Nepal

Question 23: When is the World Hepatitis Day observed annually?
a. 23rd July
b. 25th July
c. 28th July
d. 30th July

Answer: 28th July

Question 24: What was the venue of the recently concluded World Aquatics Championship (also known as FINA World Championship)?
a. Moscow, Russia
b. Budapest, Hungary
c. Beijing, China
d. Helsinki, Finland

Answer: Budapest, Hungary

Question 25: Which of the following nations stood 1st in the World Aquatics Championship 2017?
a. Russia
b. China
c. France
d. USA

Answer: USA

Question 26: When is the World Day against Trafficking in Persons observed?
a. 22nd July
b. 25th July
c. 30th July
d. 31st July

Answer: 30th July

Question 27: Where was the BRICS Labour & Employment ministers meet held recently?
a. Chonqging, China
b. Moscow, Russia
c. Pretoria, South Africa
d. Rio de Janeiro, Brazil

Answer: Chonqging, China

Question 28: Which of the following organizations has received RBI’s final approval to work as the Bharat Bill Payment Central Unit & also operate Bharat Bill Payment System?
a. National Payments Corporation of India
b. Clearing Corporation of India Ltd
c. State Bank of India
d. Indian Clearing Corporation Ltd.

Answer: National Payments Corporation of India

Question 29: Shikha Sharma has been reappointed CEO & MD of which of the following banks for 3 years?
a. Yes Bank
b. IDBI Bank
c. AXIS Bank
d. HDFC Bank

Answer: AXIS Bank

Question 30: When is the International Tiger Day observed annually?
a. 21st July
b. 22nd July
c. 27th July
d. 29th July

Answer: 29th July

To streamline your Online Preparation for IBPS Exams, it is suggested that you subscribe to Vidya Guru Youtube channel. Apart from Current Affairs, you will find there some excellent SSC Video Lectures which will really benefit your Online Preparation for SSC CGL.

Summary
This Current Affairs quiz covers important Questions for upcoming RRB and PO Exams. Besides that, you can now get in touch with our faculty members and seek guidance from them by writing at vidyagurudelhi@gmail.com.

Leave a Comment

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.