13 Jun

  • By Vidya Guru
  • In
  • Comments None

Current Affairs – April 2016 (Part-II)

1. Which Bollywood actor has written the book “The Kiss of Life”?

A. Rishi Kapoor

B. Emraan Hashmi

C. Varun Dhawan

D. Salman Khan

ANS: B

2. What is the height of Burj Khalifa (in Dubai), the tallest building in the world?

A. 670 m

B. 720 m

C. 828 m

D. 932 m

ANS: C

3. Name the telecom company that has started testing of WiFi based network with an aim of connecting 1 LakhPanchayats.

A. BSNL

B. Reliance

C. Vodafone

D. Airtel

ANS: A

4. Haryana Govt. has recently set up a 2 member enquiry panel to probe into Jat reservation quota stir. Who is the head of this panel?

A. Harpat Singh

B. S N Jha

C. Narendra Saxena

D. Ramesh Vij

ANS: B

5. Under the UJALA scheme, which state has been the fastest to change 1 crore bulbs with power efficient LEDs?

A. Maharashtra

B. UP

C. Andhra Pradesh

D. Bihar

ANS: B

6. Where is Puttingal Devi temple located?

A. Kerala

B. Odisha

C. Tamil Nadu

D. Andhra Pradesh

ANS: A

7. Who has recently won the Miss India World 2016 title?

A. Pankhuri Gidwan

B. Priyadarshini Chatterjee

C. Navneet Dhillon

D. Sushruthi Krishna

ANS: B

8. World Homeopathy Day is observed on which of the following dates?

A. April 12

B. April 11

C. April 10

D. April 14

ANS: C

9. Recently, Union HRD Minster Ms. SmritiIrani launched a portal for ISBN registration. ISBN stands for

A. Indian Streamer Book Number

B. International Specified Byte Number

C. International Standard Book Number

D. Indian Synchronic Byte Number

ANS: C

10. Which telecom company is all set to acquire usage rights for Aircel’s 4G spectrum in 8 telecom circles?

A. Airtel

B. Idea

C. BSNL

D. Vodafone

ANS: A

11. With which country has Saudi Arabia signed an agreement for building a bridge over the Red Sea?

A. Oman

B. Egypt

C. Turkey

D. Ethiopia

ANS: B

12. Who among them has been appointed brand ambassador to promote “I Support SkillIndia”campaign?

A. Vidya Balan

B. Amitabh Bachhan

C. Sachin Tendulkar

D. VVS Laxman

ANS: C

13. Name the head of the 3 membercommittee to oversee that guidelines for Govt. advertisements are followed.

A. BB Tandon

B. Piyush Mishra

C. Rajat Gupta

D. NR Vasudev

ANS: A

14. Where has a statue of MaharajaRanjitSingh been installed recently?

A. Germany

B. France

C. UK

D. China

ANS: B

15. Name the writer of the book “A State in Denial”.

A. Anita Desai

B. VS Naipaul

C. Yashwant Sinha

D. B. G. Verghese

ANS: D

16. Shani Shingnapur temple has allowed permission for women to enter its sanctum sanctorum. This temple is situated in

A. UP

B. Rajasthan

C. Maharashtra

D. Madhya Pradesh

ANS: C

Leave a Comment

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.