17 Jun

  • By Vidya Guru
  • In
  • Comments 1

Current Affairs – May 2016 (Part – III)

1. Name the Indian sportsperson who has been named the third biggest marketing brand in the world.

A. Saniya Mirza

B. Saina Nehwal

C. Virat Kohli

D. M S Dhoni

ANS: C

2. Name the world’s biggest sports brand.

A. Virat Kohli

B. Stephan Curry

C. Lionel Messy

D. Paul Pogba

ANS: B

3. Name the country where a constitutional body has recommended a legal right for husbands to beat their wives.

A. Afghanistan

B. Pakistan

C. Iraq

D. Bangladesh

ANS: B

4. Name the nation where G7 Summit 2016 has recently taken place.

A. USA

B. Germany

C. Japan

D. Italy

ANS: C

5. Name the Indian American kid who recently won National Geographic Bee competition?

A. Atul Vyas

B. Sachin Srivastava

C. Rishi Nair

D. Poorti Kulshreshtra

ANS: C

6. Which of the following is the recently launched World’s first mobile robot?

A. RoBoHon

B. MoRo

C. JoRoMo

D. KoRoMo

ANS: A

7. Name the nation where World’s first mobile robot was recently unveiled.

A. China

B. Japan

C. South Korea

D. Germany

ANS: B

8. How many new IITs have been launched by the Government?

A. 4

B. 5

C. 6

D. 7

ANS: C

9. Who has become the new chief of Taliban?

A. Mullah Omar

B. Mullah Mansour

C. Mullah Akhundzada

D. Mullah Adbur Ghani Baradar

ANS: C

10. Which of the following capitals is going to implement World’s strictest vehicle emission standards to cut emission by 5%?

A. New Delhi

B. Beijing

C. Islamabad

D. Tokyo

ANS: B

11. Name the new Chief Minister of Kerala.

A. V S Achuthanandan

B. Ommen Chandy

C. Sarbananda Sonowal

D. P Vijayan

ANS: D

12. Name the first Indian Forest Officer who successfully climbed Mt. Everest recently.

A. Anand Jaykaran

B. S Prabhakaran

C. Amit Nayyar

D. Anmol Anand

ANS: B

13. Name the port in Iran which will be developed by the Indian Government, as stated in the recently signed agreement, to access Central Asia.

A. Abadan Port

B. Ahavaz Port

C. Bushehr Port

D. Chabahar Port

ANS: D

14. Name the nation which has granted the status of a refugee to the former President of Maldives, Nasheed.

A. USA

B. UK

C. Japan

D. China

ANS: B

15. Name the Indian player who made history by winning Asian 6 red snooker championship.

A. Chandra Hirjee

B. Pankaj Advani

C. Om Aggarwal

D. Brijesh Damani

ANS: B

16. Who created a record after graduating from a US College at the age of 12? (He was also congratulated by US President Obama)

A. Tanishq Abraham

B. Sultan Mirza

C. Rossel Pitti

D. Amit Bhandari

ANS: A

17. Name the Union territory where Kiran Bedi was appointed the new Lieutenant Governor.

A. New Delhi

B. Chandigarh

C. Pudducherry

D. Andaman & Nicobar

ANS: C

18. Which team has recently become the first team to win Thomas cup?

A. France

B. Italy

C. Sweden

D. Denmark

ANS: D

19. Name the new Secretary of BCCI.

A. Ajay Shirke

B. Shashank Manohar

C. Anurag Thakur

D. Rajeev Shukla

ANS: A

20. A suicidal man who had entered the cage of 2 lions in a zoo and to save that man, 2 lions were killed. Name the nation where this incident took place.

A. Canada

B. Chile

C. USA

D. Cuba

ANS: B

1 Comment

Leave a Comment

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.