29 Jan

  • By Vidya Guru
  • In
  • Comments None

1.  In favour of which telecom company has Bombay High Court given the verdict in the 3200 crore rupee tax case? 

A. Airtel

B. Vodafone

C. Idea

D. Uninor

E. None of these

Ans. B

2. A strike was prohibited by the Karnataka government at ……………….. plant in Bangalore.

A. Bosch

B. Hero

C. Samsung

D. Videocon

E. None of these

Ans. A

3. ­­­­­­­­­­­­­­­­____________ is the International Day of the girl child.

A. Oct 9

B. Oct 10

C. Oct 7

D. Oct 11

E. None of these

Ans. D

4. The month-long Akashdeep (skylight) ritual started in __________ city to honor the fallen soldiers.


A. Jalandhar

B. Kanpur

C. Varanasi

D. Maharashtra

E. Ambala

Ans. C 

5. Gujarat Government has set up an SPV (Special Purpose Vehicle) to promote ________city as the Cultural capital of Gujarat.


A. Jamnagar

B. Vadodara

C. Gandhinagar

D. Surat

E. None of these

Ans. B

6. Which two bowlers from Zimbabwe and Bangladesh respectively were banned by ICC for illegal action?

A. Hamilton Masakadza , Mushfiqur Rahim

B. Prosper Utseya , Sohag Gazi

C. Brendon Taylor, Nasir Hussain

D. Vusi Sibanda, Momonul Huque

E. Malcom Waller, Abdur Razzak

Ans. B

7. Year-long birth centenary celebrations of Ghazal singer __________ were launched by Union Government.

A. Begum Akhtar

B. Jagjit Singh

C. Mehdi Hasan

D. Runa Laila

E. None of these

Ans. A

8. Which actor was recently appointed as the Goodwill Ambassador for UNICEF in South Asia?

A. Hrithik Roshan

B. Aamir Khan

C. Ranbir Kapoor

D. Jacky Chan

E. Shah Rukh Khan

Ans. B

9. Which major Indian telecom company has signed a 4G network deal with Ericsson?

A. Reliance

B. Idea

C. Bharti Airtel

D. Tata

E. None of these

Ans. C

10. The book “A Man and a Motorcycle” written by Bette Dam was launched recently. It is based on ___________, an Asian politician.

A. Hamid Karzai

B. Nawaj Sharif

C. Atal Bihari Vajpayi

D. Aung Saan Su Ki

E. None of these

Ans. A

11. Patrick Modiano, who has won the Nobel Prize for Literature in 2014, belongs to


B. France


D. Japan

E. None of these

Ans. B

12. Who was appointed as the first woman director of Hindustan Unilever Limited (HUL)?

A. Kalpana Morparia

B. Renu Sangwan

C. Shruti Sahai

D. Shikha Paswan

E. None of these

Ans. A

13. Who has resigned from the post of chairperson of Sangeet Natak Akademi?

A. Shruti Deshpande

B. Leela Samson

C. Seema Hingorani

D. Bala Sahni

E. None of these

Ans. B

14. _________ Day is observed internationally on 9th October.

A. World Water

B. World Fax

C. World Post

D. World Mobile

E. None of these

Ans. C

15. Madhav Vittal Kamath, who died recently, was a________.

A. Singer

B. Journalist

C. Musician

D. Politician

E. Magician

Ans. B


16.  _________ Air Force Day was celebrated by the Indian Air Force on October 8th.

A. 80th

B. 81st

C. 82nd

D. 90th

E. 92nd

Ans. C

17. Who has been appointed as the first Hindu chaplain at the Georgetown University?

A. Deepika Trehan

B. Nelima Kothari

C. Akshay Dubey

D. Pratima Dharm

E. None of these

Ans. D

18. Which company has decided to stop phone calls within India?

A. WeChat

B. Skype

C. Google

D. Whatsapp

E. None of these

Ans. B

19. Which committee has submitted its report regarding guidelines on Government Ads?

A. Srinivasan

B. Reddy

C. Malhotra

D. Madhava Menon

E. None of these

Ans. D

20. When is the World Habitat Day observed?

A. Oct 1

B. Oct 4

C. Oct 6

D. Oct 8

E. Oct 10

Ans. C

Leave a Comment

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.